socha sv. Jana Nepomuckého

Na obdélné základně hladký kvádrový sokl, do něhož je vsazen modelovaný podstavec sochy sv. Jana Nepomuckého. Hranolový podstavec je zdoben dvěma volutovými křídly po bočních stranách. Hladké střední pole podstavce je vymezeno sekanou linií s nápisem: Svatý Jene / Nepomucký / oroduj za nás a horní část podstavce je ukončena vyloženou profilovanou římsou. Socha sv. Jana Nepomuckého je sekána v klasickém ikonografickém pojetí kněze oděného do kleriky, rochety a almuce. Světec stojí v mírném kontrapostu s uvolněnou levou nohou a jeho tělem probíhá lehký esovitý pohyb, který dekorativně rozvlňuje spodní krajkou zdobené záhyby rochety. Sv. Jan v pravé ruce přidržuje novodobý kříž, ke kterému směřuje svůj pohled. V pravici drží svůj biret. Jeho oduševnělá tvář je modelována vlnitými vlasy a vousy. Kolem hlavy kovová zlacená svatozář s pěti hvězdami.