socha sv. Jana Nepomuckého

Na čtvercové základně hranolový sokl, na němž je osazen dvakrát odstupňovaný kamenný podstavec. Na přední straně podstavce střední pole vpadlé, vymezené linií se zaoblenými rohy, ponechané bez nápisu. Střední pole na zadní straně vymezeno sekanou linií shodné profilace a zdobeno sekaným nápisem: SWatI jene / z nepoMVkV / znoroWskaV VbeC opatrVq a / oD ohnIe zaChranq (přepis textu: Svatý Jene z Nepomuku znorovskou obec opatruj a od ohně chraň). V nápisu chronogram nesoucí dataci roku 1747, která je rovněž vysekána na zadní straně podstavce. Podstavec kryt profilovanou římsou, na níž je na plintu osazena socha světce v mírném kontrapostu na oblačném kumulu. Jeho pravá noha je uvolněna a lehce zalomena v koleni, levá noha stojná. Pravou rukou přidržuje kříž s korpusem Krista opřený o rameno a natočený čelně, levicí světec ukazuje na hruď. Hlava mírně skloněna na pravou stranu s čelním pohledem. Sv. Jan v kněžském rouchu, oděn do kleriky, rochety a almuce. Jeho hlava s kadeřavými vlasy a vousy kryta biretem. Draperie šatu akcentuje pokrčené koleno v pohledové části sochy, přičemž zadní strana pojednána jednoduchými splývanými záhyby roucha bez významnější umělecké invence.