měšťanský dům - rozhlas

Řadový třípatrový pětitraktový objekt. Podsklepen pod pravou částí dvěma trakty původních gotických sklepů, zaklenutých valenými polokruhovými klenbami a přístupných točitým schodištěm z centrální vstupní chodby. Přízemí a patra jsou plochostropá. Centrální kruhové schodiště spojuje přízemí s byty v druhém a třetím patře. První patro je samostatně přístupné z levého vstupního průjezdu dvouramenným novodobým schodištěm. Původní dvorní přístavky zbourány a nahrazeny novodobou patry odstupňovanou výstavbou, dosahující maximální výšky tří pater s dvěma nad sebou umístěnými sálovými prostory. Střední místnosti objektu jsou osvětleny dvěma krajními světlíky a prosvětleným centrálním schodištěm. Krov je tvořen kombinovanou stojatou stolicí s vaznicemi. Střecha je sedlová. Fasády dvorní jsou jednoduché. Fasáda do náměstí je rozdělena římsami na patra. V přízemí je tvořena třemi novodobými výkladci a klasicistním vstupním portálem nalevo. Portál je tvořený jednoduchou šambránou, po bocích zdobenou empírovými volutami, nesoucími jednoduchou profilovanou římsu s bohatě zdobeným vnitřním polem akantovými úponky. Parter je celý obložen kamennými deskami, nesoucími jednoduchou průběžnou římsu, na niž nasedajíce štuce vytvořené patky, sjednocené průběžnou podokenní římsou oken prvního patra. Samotná okna jsou po bocích zdobena obdélnými sloupy s iónskými hlavicemi, nesoucí trojúhelný tympanon. Okna druhého patra jsou posazena na římsu zdobenou páskem keramického obkladu s vejcovcem. Nadokenní římsa, profilovaná do oblouku s propadlým středem zdobeným květinovými festony, je tvořena polokruhovou štukovou rustikou. Mezi okny se táhnou průběžné rustikové pásy. Obdélná okna třetího patra stejně jako nároží objektu jsou zdobena rustikovou lisénou. Korunní římsa je konzolová. Na průčelí je osazena pískovcová deska o rozměrech 100x120 cm se znaky Čech a Polska.