slovanské pohřebiště

Pohřebiště leží v nadmořské výšce 515 m na mírném J svahu klesajícím od návrší Slepičí hora (556,5 m) k bezejmenné vodoteči pod obcí Bělčice. Jedná se o patrně ploché kostrové pohřebiště ze střední doby hradištní, jehož část byla archeologicky prozkoumána v roce 1934. Jedná se o patrně ploché kostrové pohřebiště ze střední doby hradištní, jehož část byla archeologicky prozkoumána v roce 1934. Čtyři kostrové hroby orientované hlavou k Z nebo k V byly uloženy v natažené poloze na zádech. Z výbavy hrobů pocházejí bronzové a stříbrná záušnice, náhrdelník ze skleněných korálů, železný nůž, háček a mísovitá nádoba. Hrob č. 5, interpretovaný některými autory jako mohyla, neobsahoval žádné pozůstatky pohřbeného jedince, pouze malou nádobku zdobenou kruhovými kolky. Na zkoumané ploše byly dále zachyceny tři koncentrace spáleného dřeva. Vzhledem k minimálnímu rozsahu výzkumu není možné přesně stanovit velikost ani rozsah lokality, prozkoumané hroby byly rozloženy na ploše cca 30 × 20 m. V současné době zde nejsou patrné žádné nadzemní pozůstatky pohřebiště.