venkovská usedlost

1) obytné stavení s chlévy 2) sýpka 3) kolna/seník 4) stodola 5) brána 6) ohradní zídky předzahrádky Dvůr je uzavřen zprava obytným stavením, kolmo postavenou stodolou, zleva pak seníkem a špýcharem. Vpravo od brány je nově vystavěna zděná garáž. 1) obytné stavení s chlévy Zděný omítaný objekt na půdorysu protáhlého obdélníku ve štítové orientaci do návsi, s čelní obytnou částí a navazujícími chlévy, pod sedlovou střechou krytou bobrovkami. Průčelí do návsi dvouosé s novodobými trojdílnými okny (původně 3 okenní osy), fasáda průčelí členěna lisénovým rámem a ukončena měkce zvlněným štítem lemovaným paralelní páskou, s dvojicí drobných půdních oken. Omítky břízolitové. Vstup do obytné části ze dvora je chráněn verandou s dvojicí sloupů. V interiéru světnice původně trámový strop, dnes odstraněný. 2) Špýchar Situován vlevo od brány proti obytné části. Zděný omítaný patrový objekt na obdélném půdorysu, krytý sedlovou střechou s betonovou taškou, původně tří podlažní, dnes podlaží pouze dvě. Uvnitř na trámu údajně letopočet 1618. 3) Kolna / seník Situována na jižní straně dvora proti chlévům. Patrový objekt na obdélném půdorysu se zděným obíleným přízemím (kolna) a bedněným patrem (seník), krytý sedlovou střechou s valbou na západní straně, krytina: eternitové šablony. 4) Stodola Zděná omítaná na obdélném půdorysu, s polovalbovou střechou krytá bobrovkou, původní fasáda s letopočtem 1850 (na severním štítu). Ze dvora uprostřed široký vjezd se segmentovým záklenkem, opatřený dvoukřídlými dřevěnými vraty. Po stranách vjezdu na fasádě po jednom vpadlém obdélném poli. 5) Brána Napojena zleva v rovině průčelí na obytné stavení. Zděná omítaná brána, vjezd s půlkruhově zaklenutý s barokně zvlněným nadpražím, tvarově korespondujícím se štítem průčelí. Omítky brizolitové, vrata plechová dvoukřídlá. Ze dvora pultová stříška, krytá taškami. 6) Ohradní zídka předzahrádky Čtvrtoblouková, před průčelím obytného stavení, vystavěná z lomového kamene, pokračuje ohradní zídkou nad obytným stavením.