venkovská usedlost

1) obytné stavení 2) chlévy 3) stodola 4) brána Areál venkovské usedlosti se vstupní branou v jihozápadní části, vpravo navazující budova stájí (chlévů), vlevo torzo bývalé kůlny. Proti bráně severovýchodně umístěná stodola a severně ve směru západ-východ situováno obytné stavení. 1) Obytné stavení Kamenné, ve hmotě snad původní tvrz, na obdélném půdorysu s vysokými štíty a sedlovou střechou krytou prkny s dehtovým papírem. Původní dřevěný krov, na hřebeni střechy věžička se zvonkem, kryté předložené schodiště. Uvnitř ve dvou místnostech dochovány křížové klenby s hřebínky a jedna místnost s valenou klenbou. 2) Chlévy - stáje Na obdélném půdorysu se sedlovou střechou s valbičkami kryté bobrovkou, uvnitř dříve valeně zaklenuty dnes plochý dřevodeskový strop, kamenná ostění oken. 3) Stodola Na obdélném půdorysu se sedlovou střechou krytou pálenou drážkovanou taškou. 4) Brána Pokračování průčelí chlévů, vjezd s půlkruhovým obloukem, brána ukončena vodorovně, kryta vlnitou betonovou taškou.