městský dům

1) obytné stavení 2) chlévy Areál je situován při silnici na severozápadní straně náměstí. Obytné stavení je průčelím obráceno do náměstí, za ním navazuje menší budova chlévů, 1) obytné stavení Kamenný dům na čtvercovém půdorysu s polovalbovou střechou krytou falcovanými plechovými pásy. V průčelí, obráceném do náměstí, je dvojice obdélných oken a omítnutý kamenný portál s půlkruhovým obloukem. V předsazeném šalovaném štítu je krytá pavláčka s vyřezávaným sloupkem. Omítky jsou hladké bez členění, ve štítovém průčelí vysoký, hrubý maltový sokl. Interiér domu značně nepřehledný, novodobé úpravy průjezdu i severní části interiéru, kde jsou osazena nová okna. Zachován dřevěný trámový strop. Pec odstraněna, zbylým torzem je údajně režná spárovaná kamenná zídka v kuchyni. 2) chlévy Severozápadně připojena nižší zděná budova chlévů s šalovanou nadstavbou holubníků, krytá sedlovou střechou s eternitem.