venkovská usedlost

1) obytné stavení s chlévy 2) sýpka 3) brána s ohradní zdí Štítová průčelí obytného stavení vlevo a sýpky vpravo jsou orientována do návsi, za nimi se rozkládá hospodářský dvůr. 1) Obytné stavení Na obdélném půdorysu s polovalbovou střechou krytou taškou, fasáda do návsi o třech osách, s dvojitou hranolovou římsou, ve štítu dvě nepravidelně rozmístěná členitá okénka. Dvorní strana s nepřerušenou fasádou o pěti osách s párem dveří (v severní části dříve patrně chlévy). 2) Sýpka Na obdélném půdorysu proti obytnému stavení, s polovalbovou střechou, ve štítě s dvojicí původních členitých oken a jedním novodobě prolomeným. Štítová fasáda s dvojicí okenních zazdívek a novým středovým oknem. Na dvorní fasádě novodobě úpravené otvory, venkovní fasáda sýpky novodobě zcela přestavěna. Kolna v severovýchodním nároží stržena a nahrazena obytnou zděnou patrovou novostavbou se sedlovou střechou a s novým otevřeným zastřešením směrem k západu. 3) Brána Barokní, s lícem plynule navazujícím na zeď a obě štítové fasády, sklenutá půlkruhem, s překladem zvednutým do oblouku, na jehož vrcholu je kamenný křížek, krytinou je taška.