venkovská usedlost

1) obyt. stavení 2) sýpka Areál zemědělské usedlosti situovaný na svažité návsi sestává z obytného stavení a sýpky. Celkově na půdorysu „L“, severní křídlo je tvořeno přízemním obytným stavením, na které na západní straně kolmo navazuje patrová sýpka. Vjezd do dvora z návsi jednoduchou pilířovou bránou. Pilíře vjezdu hranolové zděné omítané, kryté sedlovými stříškami krytými drážkovými taškami. Vrata dvoukřídlá dřevěná novodobá. Při jižní straně dvora naproti obytnému stavení stojí přízemní zděné omítané chlívky, na značně podélném obdélném půdorysu, s pultovou střechou krytou bobrovkami. V závěru dvora zděná zčásti omítaná stodůlka, vyzděná z lomového kamene, na obdélném půdorysu a se sedlovou střechou krytou vlnitým eternitem. Původně k usedlosti ještě náležela dosud stojící mohutná stodola situovaná za záhumenní cestou.