venkovská usedlost

1) obytné stavení 2) chlévy se seníkem 3) brána s ohradní zdí Areál zděného uzavřeného statku se štítem obytného stavení a branou orientovanými do návsi. 1) Obytné stavení Zděná omítaná přízemní stavba na obdélném půdorysuˇve štítové orientaci do návsi, krytá sedlovou střechou s polovalbou, krytina: betonová taška (novodobá 4 + 4 střešní okna). Štítové průčelí trojosé , ve štítu dvojice menších oken (moderní okna nahradila původní). Na dvorní straně dveře vstupu a dvě moderní okna, nové omítky. Uvnitř zrušena segmentová klenba i pec v roce 1963. 2) Chlévy se seníkem Založeny na obdélném půdorysu za obytným stavením, kryté sedlovou střechou s betonovou taškou, přízemí vyzděno z kamene, v patře bedněný seník. 3) Brána s ohradní zdí Brána zděná, sklenutý půlkruhový průjezd s rovným překladem, nové omítky. Ohradní zeď zděná, omítnutá.