městský dům

Patrový domek nepravidelného obdélníkového půdorysu se sedlovou střechou s polovalbou, krytou eternitovými šablonami. Dům je součástí městského opevnění a přiléhá k severní bráně. V zadní části domu je ukončen půdorysem ve tvaru “L”. Okolní část prostranství ohrazeného plnou zdí tvoří prostor malého omítaného dvorku. Průčelí domu je značně jednoduché, obdélná pravoúhlá okna odlišených velikostí umisťována v různých výškách. Vstup do domu je mezi branou a předhradím otvorem rámovaným kamenným pravoúhlým portálem s plochou páskou. Po levé straně parteru je značně převýšený otvor vstupu do prodejny opatřený půlobloukem a rámovaný plochou paspartou, stejně jako dvojice okenních otvorů v úrovni 1. patra.