nájemní dům Moritze Kellnera von Brünnheim

Třípatrový trojkřídlý nárožní dům ve formě polobloku zhruba na půdoryse písmene V se třemi pohledově se uplatňujícími fasádami, z nichž hlavní - nárožní a pravá boční jsou orientovány do ul. Husovy a levá boční do protilehlé zeleně. Podnož levé boční fasády vyrovnává svažitost terénu a dosahuje výšky celého patra. Hlavní průčelí je 5tiosé, levé boční 6tiosé a pravé boční 8osé. Na všechna průčelích se uplatňují tytéž architektonické články. Nejbohatěji je řešeno hlavní průčelí, která je centralizováno vertikálou na sebe navazujících balkonků, vyzdvižených ve všech patrech ústřední osy. Prostor balkonků je vymezen polopilíři s konzolami, na které vždy dosedá výše položený balkonek. Spodní balkonek splývá s překladem portálu, který tvoří polopilíře, nesoucí segmentově vykrojený překlad. Ústřední 3 osy průčelí jsou na úrovni vlysu podstřešního kladí završeny dekorativní, ve spodní části segmentově vykrajovanou, plasticky vystupující plochou. Plocha má tvar jakéhosi zploštělého krakorce a je jakoby zavěšena na korunní římse; završena je obloučkovým vlysem s vejcovcem a spočívá na jakýchsi plochých konzolách. Pomocí stejné plochy jsou centralizovány také boční fasády. Přízemí je členěno v omítce provedenou pásovou bosáží. Obdobně armována jsou nároží. Okna mají rovné nadokenní římsoy a dekorativní parapetní výplně. Průčelí jsou završena podstřešním kladím s drobnými oculi ve vlysu a konzolovou korunní římsou. Nádvorní průčelí je členěno lezénovými rámy s vykrojenými odsazenými rohy a završeno je profilovanou korunní římsou. Střecha je valbová.