kostel

Jednolodní orientovaná stavba s lehce obdélnou lodí a užším asymetricky připojeným a polygonálně ukončeným presbytářem, na jehož severní straně je připojena sakristie, na jižní pak apsidový výklenek přístupný z lodi. K jižnímu boku kostela je připojena hranolová věž, po jejím západním boku válcový schodišťový přístavek. Střecha sedlová s valbami nad závěrem, štíty s jedním úzkým obdélným okénkem s tesaným okoseným ostěním jsou hladce omítnuté, nadvýšené nad krytinu. Střecha lodi má zvonovitý tvar, doplněna osmibokou lucernou se strmou jehlancovou stříškou. Na schodišťovém přístavku a apsidě kuželové střechy, na sakristii valba. Krytina prejzy, pouze na věži a schodišťovém přístavku břidlice. Sokl předsazený z pískovcových kvádrů, korunní římsa lodi zděná fabionová, na presbytáři římsa z kvádrů s vyžlabenou spodní plochou. U lodi na části ploch uplatněno zdivo z pískovcových kvádříků a na části hladká omítka, zdivo presbytáře z lomového pískovce neomítnuté, všechna nároží armována většími kvádry. V západním průčelí hrotitý pískovcový portál s hruškovou profilací ostění, dveře dvoukřídlové výplňové (možná 18. století). V severní stěně lodi dvě na výšku oválná okna lemovaná šambránou s ušima, shodně řešené okno v jižní stěně lodi a v západní zdi na kruchtu (zde umístěné naležato), vpravo od něj malé okénko s půlkruhovým záklenkem, jeho ostění vysekáno v jednom kusu pískovce. Kněžiště kostela je nepříliš dlouhé, se závěrem pěti stran osmiúhelníka, v presbytáři čtyři hrotitá okna s přímou kvádrovou špaletou. Sakristie má omítané stěny s kvádrovanými lisénami v nárožích, římsa s omítkovým profilem obloukovitě zvednutá nad středy stěn, v severní zdi obdélný pískovcový portálek s vnější lištou, ušima a nadsvětlíkem (dveře dvoukřídlové na pásových závěsech pobité plechem, patrně barokní), v Z a V zdi po jednom oválném okně s šambránou a ušima (dřevěný dělený asi barokní rám a voštinová mříž). Apsida má neomítnuté zdivo z nízkých kvádříků, římsa ústupková z kvádrů, na východní straně drobné okénko s půlkruhovou archivoltou, ostění z jednoho bloku pískovce. Hranolová věž hladce omítaná, po výšce rozdělena kordonovými pásy na tři etáže, do nároží vloženy kvádrované lisény; v jižní zdi obdélný pískovcový portál s lištou, oblounkem a ušima a segmentovou supraportou (dveře dřevěné dvoukřídlové s diagonálně skládanou výplní, asi 18. století); v 1. patře štěrbinové okénko ve východní zdi; ve 2. patře obdobné okénko v jižní zdi; ve 3. patře pravoúhlé okénko ve V a J zdi, ve 4. patře na každé straně jedno rozměrné okno s půlkruhovým záklenkem v tesaném ostění s lištou a klenáky, korunní římsa zděná s profilem. Schodišťový přístavek má omítané stěny, po výšce dvě okénka s půlkruhovým zakončením v tesaném okoseném ostění, korunní římsa fabionová.