náhrobek rodiny Vodičkovy

Náhrobek leží severovýchodně od presbytáře kostela poblíž ústřední cesty. Náhrobek je prostá kamenná deska po stranách a nahoře hrubě otesaná, v horní části s nápisem STANKO VODIČKA, ve spodní části nápis RODINA MICHÁLKOVA. Uprostřed náhrobníku vpravo je osazena kovová tabulka s nápisem: STANKO VODIČKA / VŮDCE RUMBURSKÉ VZPOURY / ZASTŘELEN 29.5.1918 / V RUMBURKU / VE VĚKU 23 LET. Vlevo od destičky osazena novodobá lucerna. Původní náhrobek měl tvar hranolové stély s tesaným palmovým listem a svázanou kyticí a tesaným nápisem RODINA / VODIČKOVA / Z LOBEZ, pod ním jména zemřelých; na spodu náhrobku byla osazena leštěná deska s nápisem STANKO VODIČKA / jed. dobr. desátník stř. pl. č. 7 / zastřelen v Rumburce 29. května 1918. / Čest budiž jeho památce!