kostel

Kostel je jednolodní zděná orientovaná stavba s podélnou lodí a užším presbytářem, tvořeným západní obdélnou částí a užším závěrem na půdorysu čtyř stran šestiúhelníka (závěr slouží jako sakristie). Střechy jsou sedlové o nestejných výškách, doplněné na západní straně lodi a nad závěrem valbami, prosvětlené několika volskými oky (jeden na severní straně presbytáře a dva na jižní straně lodi), krytina: tašky bobrovky. Nad západním průčelím lodi vyrůstá nevysoká hranolová věž, krytá nízkou sedlovou stříškou (krytina: plech). Nad presbytářem osmiboký sanktusník s dvouetážovou cibulovou stříškou, opláštěný měděným plechem. Na východním okraji presbytáře v hřebeni osazen kamenný kříž. Západní štítové průčelí člení pilastrový řád, nesoucí kladí, na tři pole, v ose vložen obdélný pískovcový portál s lištou, vedoucí do hrobky (dveře dvoukřídlové pobité plechem, asi klasicistní), v každém poli navíc termální okno s pískovcovou parapetní římsou a lištovou šambránou. Nad západním vstupem nápis „POPEL JSEM BYL / POPEL JSEM / POPEL BUDU“, který je heslem rodu Lobkowiczů. Prostor lodi lze rozdělit na rozdílně řešenou východní a západní část (zde vstup do hrobky, zaujímá zhruba jednu třetinu z celkové délky lodi). Fasády lodi člení hladce omítnutý sokl (v západní části sokl obložený z pískovcových desek), pilastry s výraznou římsovou hlavicí a jednoduše profilovaná korunní římsa, přecházející i na východní stěnu, kde je překryta taškami. V jednoosé západní části bočních stěn vložen obdélný portál s přímou pískovcovou supraportou (dvoukřídlové dveře dřevěné s diagonálně skládanou výplní a kazetami, patrně 1. polovina 19. století), nad portálem termální okno stejného řešení jako v západním průčelí. Východní část bočních fasád lodi je pročleněna dvojicí obdélných oken se segmentovými záklenky, vloženými do lištových šambrán s ušima, před rámy proplétaná mříž. Ve východní zdi lodi převýšená okénka do hrobky s půlkruhovými záklenky. Fasády presbytáře a závěru člení sokl odlišený pouze nátěrem a jednoduše profilovaná korunní římsa, položená níže než na lodi. V západní části jižní stěny obdélný portál s olištovaným pískovcovým ostěním, dveře dvoukřídlové dřevěné s úhlopříčně skládanou výplní a kazetami (patrně klasicistní), v bočních stěnách presbytáře po jednom obdélném okně se segmentovým záklenkem v lištové šambráně s ušima, před rámy proplétaná mříž. Východní užší část presbytáře má dvojboký závěr s opěráky v nárožích, v podélných stěnách na výšku obdélné okno s půlkruhovým záklenkem v lištové šambráně s ušima s proplétanou mříží, při terénu v každé zdi jedno půlkruhové okno v šambráně, vedoucí do hrobky. Fasády hranolové věže jsou rozděleny kordonovým pásem na dvě etáže, členěné předsazenými lisénovými rámci, v horní etáži po jednom okně s půlkruhovým záklenkem v šambráně s parapetní římsou. Trojúhelné štíty věže jsou lemované výrazným profilovaným pásem, korunní římsa zděná o deskovém základu.