venkovská usedlost

1/ obytné stavení čp.50 2/ výměnek čp. 17 3/ chlévy 4/ stodola 5/ brána s brankou Usedlost je situována v JV koutě návsi naproti kostelu. Tvoří ji obytné stavení čp. 50 v okapní orientaci do návsi, stojící v jihozápadním cípu areálu, zleva na něj navazuje vstupní brána s brankou pro pěší. Pravou stranu dispozice usedlosti za obytným stavením tvořily zděné chlévy (polopatrová budova s ležatými okny a třemi otvory na seno pod střechou, uvnitř traverzové stropy), v současnosti demolované, na jejich místě stojí novodobá garáž; za nimi v hloubce dvora kolna (obdélníkového půdorysu se sedlovou střechou s pálenou krytinou, dole otevřená, v patře seník z bedněných stěn). Po levé straně dvora výměnek čp. 17 s navazujícími chlévy. Dispozici uzavírá stodola se třemi mlaty.