měšťanský dům

Rozsáhlý jednopatrový objekt uplatňující se v uličních prostorech třemi průčelími. Hlavní průčelí jižní, orientované do Školní ulice jednopatrové tříosé s falešným atikovým druhým patrem. Členění klasicistní z doby po roce 1801 ve slohu řešení místního stavitele Schafera. Vyznačuje se poměrně bohatým štukovým dekorem. Obdobě je členěno i křídlo s ustupujícím líceni při Školní ulici. V přízemí hlavního průčelí polokruhový portál. Boční průčelí se rozpadá na dvě části. Jižní část čtyřosá v přízemí s jediným oknem je téměř bez členění. Zbývající úsek průčelí má okna patra položena výše. Jsou zdůrazněna stuhovými šambránami, přízemí vodorovným pásováním v omítce. Při severním nároží kamenný opěrný pilíř se šikmým lícem, ukončený římsou. Na pilíři letopočet 1674. Zadní, severní průčelí tříosé, dvě okna jsou slepá. Opakuje se zde členění přilehlého úseku průčelí západního. Průčelí vrcholí pološtítem a polovalbou.