socha sv. Anny

Socha původně umístěna na levém hranolovém pilíři brány západně od kostela U Ježíška, v současnosti je umístěna v depozitáři. Podstavec pro sochu stojící při severozápadním nároží kostela je nově vyzděný, na něm osazen původní pískovcový sokl. Socha sv. Anny s Pannou Marií stojí na soklíku čtvercového půdorysu se stupňovitým, v užší části konkávně probraným profilem. Světice levou rukou objímá malou Marii, pravou rukou přidržuje rozevřenou knihu. Plastické pojetí skulptury je toporné, v celkovém pojetí je objevují pololidové prvky (proporce, ztvárnění draperie a obličejů). Materiál: místní hrubozrnný pískovec, výška cca 170 cm. Socha v havarijním stavu (kámen navětrán, silné znečištění spadem, nutná rozsáhlá doplnění modelace, četná mechanická poškození - ruce, části drapérie, plintus), nutné restaurování.