socha sv. Josefa

Socha původně umístěna na pravém hranolovém pilíři brány západně od kostela U Ježíška, v současnosti je umístěna v depozitáři. Podstavec pro sochu stojící při severozápadním nároží kostela je nově vyzděný, mírně posunutý SZ směrem. Světec ztvárněn v obvyklém ikonografickém pojetí - stojí v kontrapostu na levé noze, pravou rukou drží za ruku Ježíška, levou má položenou na prsou. Materiál: místní hrubozrnný pískovec, výška cca 170 cm. Skulptura vykazuje podstatně větší výtvarné kvality než naproti stojící sv. Anna. Socha v havarijním stavu (kámen navětrán, silné znečištění spadem, nutná rozsáhlá doplnění modelace, četná mechanická poškození - ruce, části drapérie, plintus), pro exteriér doporučeno zhotovit výdusek.