socha sv. Jana Nepomuckého

Na dvoustupňové základně ukončené oblounem spočívá hranolový ořímsovaný sokl zdobený na přední a na bočních stranách rytými rámy s vybranými tvarovanými nárožími; v rámu na přední straně rytý nápis: BEATE / IOANNES NEPOMVCENE / PATROCINARE GRATIA / DIV TE / QVAERENTI / ET IN TE / SPERANTI. Sokl je završen vyloženou bohatě profilovanou římsou, z níž vyrůstá tvarovaný podstavec členěný výžlabkem a oblounovou římsou, nesoucí podnož světce. Postava světce je zachycena v mírném kontrapostu s levou nohou odlehčenou, oděna do kanovnického roucha. Světec má vysoce pozdviženou pravici s kovovým křížem, v levici drží smeknutý biret. Hlava lemovaná zlacenou svatozáří s pěti hvězdami je pootočená k pravému rameni, pohled směřuje vzhůru k pravé ruce s křížem.