židovský hřbitov

Židovský hřbitov obdélného půdorysu je ohraničen ohradní kamennou zdí a hřbitov je orientovaný ve směru V-Z. Plocha hřbitova je zatravněna, po obvodu ohradní zdi se nacházejí vzrostlé stromy (lípy). Plocha hřbitova je rozdělena travnatou cestou na jižní a severní část. Na hřbitově se nacházejí starší kamenné náhrobky z r. 1877 a i nové žulové náhrobky ve tvaru hranolu z poč. 20. století. Jednotlivé náhrobky jsou orientované k západu a jedná se spíše o samostatné náhrobky, vyjímečně sdružené. Ohradní západní zeď hřbitova se vstupem je nová, někdy z druhé poloviny 20. století a nevztahuje se na ní památková ochrana. Hřbitov byl poč. 90. let 20. století rekonstruován byly odstraněny náletové dřeviny a jednotlivé náhrobky byly restaurovány. Původně se na hřbitov chodilo přes márnici-betsube, která se do dnešních dnů nedochovala, ani v torzálním stavu. Na starém snímku pozemkové mapy ze 70. let 20. století byla márnice ještě zachycena, na st.parc.č. 785 (tato parcela již dnes neexistuje).