kostel sv. Václava

Kostel sv. Václava stojí na nevysokém ostrohu v prostoru bývalého, dnes již zrušeného hřbitova. Orientovaná stavba je založená na podélném půdorysu. Na východním průčelí jsou k lodi kostela za závěrovou zdí průčelí připojeny symetricky komponované nižší prostory sakristie a depozitáře, mezi nimi je na čtvercovém půdorysu vybudována vysoká věž s kovovým křížem na vrcholu. Západní, hlavní průčelí je členěno lisenami vynášejícími kladí a vystupujícím portálem nad vchodem. Nad portálem je kruhové okno a průčelí je završeno trojúhelným frontonem s kovovým křížem vztyčeným na vrcholu. Střecha krytá taškami bobrovkami je nad západním průčelím ukončena valbou. Severní i jižní fasáda jsou pětiosé s kruhovými okny nad vystupujícími portály vstupů, ostatní okna mají římsově profilované parapety a jsou půlkruhově zaklenuta. Sokl a profilovaná korunová římsa obíhají celou stavbu. Kostel má řadu hodnotných architektonických prvků, je zde i řada hodnotných děl uměleckého řemesla (dlažby, vrata a dveře včetně závěsů, klik a zámků, okenice, mříže a další). V interiéru jsou nástěnné a nástropní malby z let 1908 a 1926. Ze starší stavby, ze zbořené volně stojící věže se zachovala renesanční nápisová deska, která je druhotně osazena do závěrové zdi kostela za hlavním oltářem.