měšťanský dům

Jednopatrový nárožní dům je zakončen sedlovou taškovou střechou, v jejíž severovýchodní straně jsou novodobě umístěny dva vikýře obložené eternitem s taškovou sedlovou stříškou osvětlující obytné podkroví. Průčelí do Svatojánské ulice je dvouosé, zakončené trojúhelným štítem. V přízemí je v levé části umístěn výkladec a hned vedle něho vchodové dveře do komerčně využívaného prostoru. Oba otvory lemují hladké štukové šambrány. Okna v prvním patře jsou špaletová, jednoduchá, členěná do T a také lemována stejnými štukovými šambránami s jemně vystupujícími štukovými podokenními římsami. Také ve štítě jsou prolomeny dva obdélné okenní otvory, oproti prvnímu patru však menší velikosti, osazené jednoduchými špaletovými okny. Celá plocha štítového průčelí je členěna nárožní bosáží a plastickými štukovými patrovými římsami. Průčelí do Štítného ulice je také tříosé, avšak rytmus rozložení všech otvorů není zcela symetrický. V přízemí jsou zleva umístěna dvě obdélná špaletová okna s členěním do T a lemováním hladkými štukovými šambránami; a zcela vpravo je prolomen vstup do objektu. Dřevěné novodobé dveře, mající dvě nestejně velká křídla, jsou osazeny v pozdně barokním jednoduchém kamenném portálu s drobnými schematisovanými růžicemi v překladu. Dveře doplňuje obdélný nadsvětlík, stejně členěný jako dveře. Všechna tři okna v prvním patře jsou shodná s okny v přízemí, pouze šambrány lemují okenní otvory ze všech čtyřech stran. Pro uliční průčelí do Štítného ulice jsou charakteristické šikmé zdi a bosáž na obou nárožích.