měšťanský dům

Třípatrový dům s průčelím raně barokním, pětiosé do výšky druhého patra. Třetí patro je z roku 1936. V přízemí se zachoval raně barokní portál hlavního vstupu, v první ose zleva, vpravo je výkladec a vstup s výkladcem. Portál vstupu lemuje polokruhově zaklenutý otvor se středním klenákem a pantíčky. Pilastry s dórskou hlavicí nesou kladí s rozeklaným trojúhelníkovým tympanonem. Ve cviklech je listová růžice. Přízemí je odděleno římsou - průčelí je přes první a druhé patro. Členěno je pěti lisenami, které byly asi před nadstavbou třetího patra v roce 1936 vytvořeny pilastry. Okna prvního patra jsou lemována lištou s ušima a kapkami a mají římsy pod i nadokenní, v parapetu jsou obdélníkové vlysy. Okna druhého patra jsou bez šambrán a mají jen římsu podokenní. Přízemí tvoří za hlavním vstupem v levé části dispozice do poloviny hloubky domu jednotně zaklenutý prostor. Klenba je valená polokruhová, při ulici neckově ukončená, prolomená dvěma páry trojúhelníkových lunet. V pravé části dispozice je do ulice valená klenba eliptická s vrcholnicí kolmou k ulici, ve středu dispozice prolomená trojúhelníkovou výsečí. Vlevo při schodišti je příčný prostor s valenou klenbou s vrcholnicí rovnoběžnou s hlavním průčelím, s párem trojúhelníkových výsečí. Do dvora vpravo je místnost zaklenutá cihelnými segmenty do travers. Pravé křidélko ve dvoře je přízemí, plochostropé. Zadní zástavba je jednopatrová, v přízemí jsou cihelné segmenty do travers. Suterén hlavního objektu je přístupný jednak ze dvora, jednak z objektu a rozkládá se v pravé části dispozice přes celou hloubku objektu a má cihelnou klenbu valenou polokruhovou s vrcholnicí kolmou k hlavnímu průčelí. Patra jsou plochostropá.