dům

Patrový měšťanský dům s romantickým gotizujícím průčelím se nachází na Pražském Předměstí, na jižní straně ulice Národní Svobody, mimo Městskou památkovou zónu. Dům v řadové zástavbě respektující linii uliční čáry je orientován širokým uličním průčelím do přilehlé ulice. Památková ochrana se vztahuje na hlavní dům s dvorními křídly na západní a východní straně. Na dvorní křídlo domu navazuje na západní straně bývalý hospodářský objekt, který byl upraven na restauraci. Na východní straně dvora se nachází dvorní patrová budova. Dvůr je na jihu uzavřen ohradní zdí s kovovými vraty, které nejsou předmětem památkové ochrany. V JV rohu se nachází kruhová kamenná kašna, která není předmětem památkové ochrany.