dům

Dvoupatrový dům ve slepé uličce, vybíhající ze SZ rohu Velkého náměstí v Prachaticích. Dům je dnes provozně propojen se sousedním č.p. 9, komunikačně i se sousedním č.p.7. Historická hodnota objektu byla snížena při přestavbě sousedního čp. 9 a provozního připojení tohoto domu. Dům má dvorní křídlo a malý dvorek. Dvoupatrový dům se sedlovou střechou. Východní fasáda v přízemí tříosá. V severní ose segmentově zaklenutý vstup s novodobými kovovými prosklenými dvoukřídlými dveřmi s nadsvětlikem, opatřenými novodobou mříží ze zkrucovaných svislých prutů. Na středu další vstup s rovným nadpražím rovněž s kovovými prosklenými dveřmi s obdobnou mříží, k nim přidružené dřevěné dvoukřídlé šestitabulkové okno, odsazené. V patře tři dvoukřídlá šestitabulková okna, vnější křídla vně otvíravá. V druhém patře dvě obdobná okna. Všechny otvory opatřeny tmavě šedou malovanou šambránou stejného odstínu jako sokl.