dům

Dvoupatrový dům na přibližně trojúhelné parcele na Kostelním náměstí v Prachaticích. K domu náleží i překlenutý prostor na severovýchodě u ústí Horní ulice do Kostelního náměstí. Střešní krytina keramická, drážkované tašky. Dům s průchodem do Neumannovy ulice zabírá celou parcelu. Dvoupatrový dům na přibližně trojúhelné parcele. K domu náleží i překlenutý prostor na severovýchodě u ústí Horní ulice do Kostelního náměstí. Hlavní jihovýchodní průčelí mírně zalomené o sedmi osách. V přízemí v jižní části gotický lomený portál s integrovaným ostěním sklepního okna v severní patě oblouku. Severně od něj velký novodobý pravoúhlý výkladec, poté dva pravoúhlé převýšené a na severním nároží vstup do další provozovny. Vzhledem k terénu stoupajícímu od severu k jihu mají jednotlivá podlaží severní části domu jinou výšku než jižní. Okna v patrech dvoukřídlá novodobá.