dům

Jednopatrový dům se sedlovou střechou, krytou bobrovkami na husté laťování - šupinové krytí. Dům zaujímá celou parcelu. Vstup v druhé ose od severu, Jižně od vstupu dva segmentové zaklenuté výkladce, ve výkladci blíže hlavního vstupu vložen ve středu vstup do prodejny. Okna v patře dřevěná, dvoukřídlá, šestitabulková osazená za špaletou, dvojitá. Lemována pro?lovanými šambránami. Ukončeno korunní římsou, část severně od hlavního vstupu patří k čp. 21. Dvorní průčelí nearchitektonizované, s novodobými okny, v přízemí dvojdílné horizontální, v patře trojdílné. K boku příléhá pavlač sousedního čp. 21 přístupná po vyrovnávacích schodech. Pavlač před čp. 21 vynášena kamennými krakorci, u čp. 20 vloženými válcovanými profily. Mezi konzoly segmentové klenbíčky, snížená část s rovným podhledem. Zábradlí pavlače litinové. Střecha domu sedlová, krytá bobrovkami na husté laťování - šupinové krytí. Dvorní část s plochou střechou. Střecha čp. 21 dvojice pultových střech - východní navazuje na čp. 20, západní s hřebenem o cca 1 m výše.