výklenková kaple sv. Antonína

Kaplička vysoká cca 2,5 metru stojí na kamenné hranolové základně s předstupující čelní římsou. Zděná, omítaná kaple má dvakrát odstupněný sokl. Při nárožích vystupuje vždy pár pilastrů s jednoduchou patkou a čabrakovou hlavicí. Pilastry vynášejí dvakrát předstupující korunní římsou, která se v průčelí segmentově vzdouvá a přechází i na boční strany. V trojúhelném štítu bobrovkami kryté sedlové střechy je malovaná nápis: „sv. Antoníčku, oroduj za nás“. Původní socha světce se nezachovala, neboť kaplička byla již několikrát vykradena. Nynější pískovcovou sochu sv. Antonína Paduánského vytvořila a do niky kapličky v červnu 2002 umístila p.Martínková. V září 2002 byla do niky umístěna keramická socha sv. Antonína s dítětem na ruce. Podle charakteru lze soudit, že se jedná zřejmě o kopii nějaké barokní sochy světce. V průčelí se mezi pilastry otevírá protáhlá segmentově klenutá nika uzavřená novodobou železnou mříží. Kolem kapličky je provedeno ohrazení z částečně litinových a částečně kovaných mříží, které jsou upevněny na zabetonované železné sloupky. Dvě delší a dvě kratší pole, z nichž jedno tvoří dvoudílná dvířka, byla původně zřejmě ohrádku kolem nějaké hrobky. Mříže z konce 19. nebo začátku 20. století byly druhotně použity kolem kapličky někdy v 90. letech 20. století. Ještě na fotografii z roku 1986 ohrádka není.