městský dům

1) dům 2) dvorní dům Objekt je situován zhruba uprostřed délky Pražské ulice a v západní frontě její zástavby. Půdorys přibližně obdélný s delší stranou ve směru V-Z; ve střední části uliční fasády plochý obdélný rizalit; 2 nadzemní podlaží a sklepy. Přízemí trojtraktové; střední trakt zaujímá v celé hloubce půdorysu průjezd; v zadní části S traktu umístěno schodiště do patra; přístupné z průjezdu. V 1. patře u schodiště obdélná síňka, z níž přístupné jednotlivé místnosti a také schodiště do půdy. V patře dvorního průčelí domu probíhá pavlač na kamenných krakorcích, zčásti nesených svazkovými pilíři s římsovými hlavicemi. Pavlač pokračuje i při pravé straně dvora (řešena shodně včetně krakorců a pilířů) a propojuje hlavní dům s dvorním objektem, situovaným na Z straně dvora. Dvorní objekt má obdélný půdorys s delší stranou ve směru S-J; 3 nadzemní podlaží a obytné podkroví; v SV nároží pravoúhlý a stejně vysoký přístavek.