venkovská usedlost

1) obytné stavení čp. 20 s chlévy 2) výměnek čp. 40 3) chlévy za výměnkem 4) ohrazení Venkovská usedlost je situována v těsné blízkosti Radobyčické návsi, západně od ní, svojí jižní stranou je orientována do Dlážděné ulice. Rozmístění budov kolem obdélného dvora: na východní straně je situováno obytné stavení čp. 20 s navazujícími chlévy pod jednou střechou (1), proti němu na západní straně dvora výměnek (2), dnes se samostatným čp. 40, na který na severní straně navazují zděné chlévy (3). Dvůr původně uzavírala na severní straně stodola, která byla demolována v r. 1995 (obdélné zděné stavení se dvěma vjezdy s prkennými vraty, kryté sedlovou střechou s taškami). Usedlost je vymezena kamennou ohradní zdí (4), ve které je na jižní straně mezi obytným stavením a výměnkem proražena vjezdová brána s brankou. Na severní straně dvora navazuje velká zahrada, oběhnaná zdí z lomového kamene.