ohradní zeď a opěrná zeď se sochařskou výzdobou

Rozvrh ohradní zdi symetricky navazuje na stavbu kostela, rohy obdélného půdorysu na západní straně otupené a na východní zaoblené s odsazením, průběh západní zdi ve střední části ještě šikmo uskočený. Hradba má téměř po celém obvodě předsazenou podezdívku, jejíž výšky se mění podle terénu (nejvyšší na východě). Vystavěna z lomového kamene, žuly a cihel. Na povrchu zbytky hrubé omítky, podezdívka někde kryta betonovým pultem, vlastní zeď ukončena pultovou korunou z betonové mazaniny nebo kamenných desek. Plocha zdi členěna průběžným vpadlým pásem. Výška vlastní zdi okolo 1,5 m, na východní straně celková výška (včetně podezdívky) kolem 3 m. Střední partie každého úseku zdi zvýrazněna čtyřmi pilíři (pouze na západě dva), jejichž profilované žulové krycí desky jsou situované oproti koruně zdi výše, rohy některých pilířů nahrazeny zářezem a patky doplněné soklem. Na krajních pilířích byly osazeny vázové ozdoby a na vnitřních pak sochy - na pilířích uprostřed východní části ohradní zdi sochy dvou putti, na severní straně socha sv. Notburgy a sv. Tekly, na západní straně sochy sv. Jana a Pavla, na jižní straně socha sv. Vendelína a socha sv. Theodora. Mezi pilíři na J a Z straně je ohradní zeď prolomena branami. Část sochařské výzdoby je z důvodu havarijního stavu umístěna v depozitáři.