dům

Jedná se o dvoupatrový dům situovaný v historickém jádru města, v jeho středové části. Dům se nachází v řadové zástavbě západní strany Ningrovy ulice. Dům respektuje linii uliční čáry, sousední dům čp. 9 ustupuje do pozadní. Dům se nachází na území městské památkové zóny Písek. Dům je na obdélníkové protáhlé parcele se zúžením na severní straně, která je orientována přibližně ve směru Z-V. Areál městského domu je tvořen vlastním domem orientovaným do ulice. Za domem se nachází dvorek, který je ohraničen na severní a jižní straně obvodovou stěnou sousedních objektů. Na západní straně dvora se nachází dvorní patrový objekt, který je není součástí památkové ochrany. Podél jižní ohradní zdi se nachází dřevěný přístřešek s pultovou střechou, který je rovněž bez památkové ochrany.