městský dům

1) dům 2) dvorní stavení jižní 3) dvorní stavení severní Areál domu stojí ve východní frontě zástavby náměstí Svobody, blíže středu. Ve východním dílu parcely poměrně velký dvůr nepravidelného půdorysu. Dům má obdélný půdorys, 2 nadzemní podlaží a sklepy, sedlová střecha má hřeben rovnoběžný s ulicí (bobrovky). Ve střední části přízemí průjezd na celou hloubku půdorysu, z něj přístupné schodiště vložené do jižního traktu, v patře nad průjezdem síň, z níž přístupná pavlač u dvorní fasády, jednotlivé byty a také schodiště do podkroví. U severního konce dvorní fasády záchodový rizalit. Při jižní straně dvora další objekt s několikrát zalomenou severní fasádou s 2 nadzemními podlažími, východní část křídla byla demolována počátkem roku 2023 bez povolení. Při severní straně dvora protáhlé obdélné stavení s 1 nadzemním podlažím. Mezi severním stavením a předním domem novodobý jednopodlažní přístavek.