venkovská usedlost Skokovský dvůr

1) obytné stavení 2) brána s brankou 3) prádelna 4) výměnek čp. 179 5) chlévy 6) stodola 7) kolna 8) ohradní zeď Usedlost čp. 26, zvaná “Skokovský dvůr” je situována na západní straně návsi, stavby rámují lichoběžníkový půdorys dvora. V čele, po severovýchodní straně stojí v okapové orientaci obytné stavení, sestavené ze dvou budov odlišných dobou výstavby, severní roh ohrazuje zeď. Uprostřed je vjezd do dvora zaklenutou branou a vstup klenutou brankou. V uliční frontě vlevo je za úsekem ohradní zdi s vestavěnou prádelnou situován bývalý výměnek, dnes čp. 179. Jižní křídlo pokračuje směrem do dvora chlévy a řezárnou. Po západní straně dvůr uzavírá stodola, při ní je napojeno severní křídlo – kolny. Dvůr konečně hraničí na severní straně s hospodářským objektem sousedícího čp. 25.