pomník

Jednoduchý hranol nesoucí proti sobě dvě bronzové desky s relifními maiuskulními nápisy: STŘED KAPLE./PRVNÍ/TRIGONOMETRICKÝ/BOD/NA ÚZEMÍ ČSR/ZAMĚŘENÝ/DR. J. LIESGANIGEM/R. 1759./NOVÉ OZNAČENÍ BODU/PROVEDLA/GEODETICKÁ SLUŽBA/ČSR 200 LET/PO JEHO VZNIKU.//. STŘED KAPLE/SV. KŘÍŽE Z R. 1718./ZBOŘENÉ R. 1786./PŘI ODKRÝVÁNÍ/JEJÍCH ZÁKLADŮ/R. 1958/SPOLUPRACOVALI ZA/ODBORNÉHO VEDENÍ/ING. AL. ŠIMKA/A/DR. LAD. BARTOŠE/Z BRNA/SOBĚŠIČTÍ OBČANÉ.//.