nájemní dům Heinricha Schmidta a Gottloba Albera

Symetricky řešenou fasádu člení osm okenních os. V ose přízemí portál s půlkruhově záklenutým vstupem, v ose nad záklenkem kartuš, maskaron a vegetabilní dekor. Obdélná dvoudílná okna ve špaletách, na podokenních římsách - v 1. a 2. patře průběžných, v přízemí na konzolách a ve druhém patře s čabrakami. Okna v lištových šambránách - v přízemí s motivem bosáže, v patrech s ušima a kapkami. Široké klenáky oken přízemí s maskarony. první patro odděluje kordonová římsa. Okna prvního patra s obdélnými parapetními výplněmi mají v suprafenestrách maskarony s volutami a v první a poslední a středních dvou osách portrétní medailony a rostlinným dekorem. Nadokenní římsy proloženy ve středních dvou a v krajních osách obloukem. Pod zvýrazněnými podokenními římsami krajních os a středních dvou os druhého patra akantový list a čabraky. V ose překladu mají kartuš a v suprafenestrách mušli a vegetabilní dekor. V krajních a středních dvou meziokenních polích kartuše se zavěšenými plody. Půdní polopatro oddělené kordonovou římsou člení čtyři dvojice konzol s maskarony. Korunní římsa nese mansardovou střechu, v níž zmizely původní vikýře a nahradily je střešní okna.