mohylové pohřebiště

Lokalita se nachází při severní hranici katastru, v zalesněném terénu. Terén se svažuje jihozápadním směrem ke korytu bezejmenného přítoku Děkanského potoka. Jediná mohyla je značně poškozená, její obrys je nepravidelný. Osamělá, značně poškozená mohyla se nachází v nadmořské výšce 393 metrů. Terén se svažuje jihozápadním směrem ke korytu bezejmenného přítoku Děkanského potoka. Obrys mohyly je nepravidelný, ne zcela zřetelný po celém obvodu. Průměr činí cca. 12 metrů, výška 30 cm. Mohyla se nachází ve vysokém borovo-smrkovém lese. Je značně narušená, její střed byl snížen téměř na úroveň okolního terénu, spíše než mohylovitý útvar tedy připomíná jakýsi prstenec. Středem mohyly navíc prochází lesní průsek. Obrys mohyly je značně nepravidelný, což je nejspíše důsledkem nerovnoměrného přemisťování materiálu při výkopových pracích v minulosti. Uložení nálezů: Národní Muzeum inv. č. 7692