socha sv. Jana Nepomuckého

Na nádvoří bývalého minoritského kláštera se nachází socha sv. Jana Nepomuckého. Základna obdélného půdorysu s hladkými stěnami a probranými rohy nese sokl s profilovanou patkou. Čelní strana soklu je zdobena vpadlinou tvaru průsečíku oválu a horizontálně orientovaného obdélníka, vyplněnou nápisem IHS, přičemž písmeno H je ještě zdobeno křížem. Boční strany soklu jsou dekorovány stlačenými volutovými křídly. Sokl je ukončený vyloženou bohatě profilovanou římsou. Na římse spočívá podnož kónického tvaru, na bocích doplněna volutovými křídly, na které je umístěna socha světce. Sv. Jan Nepomucký je zobrazený ve výrazném kontrapostu s uvolněnou pravou nohou. V náručí drží kříž – levou rukou podpírá horní část kříže, pravou rukou přidržuje jeho patku. Pohledem směřuje k Ukřižovanému. Je oděn podle tradiční ikonografie do kleriky, rochety a kožešinové mozzetty s biretem na hlavě.