venkovská usedlost

Podána žádost o zrušení památkové ochrany. V roce 1983 proběhla nepovolená přestavba štítu stavení, čímž byla zničena podstata památkové ochrany. Původní popis: Průčelí přízemního selského stavení s ozdobným štítem. Přízemí s dvěma okny otočenými směrem do ulice je rámováno jednoduchou mělce vyříznutou lazénou, která se nahoře zalamuje a tvoří současně okenní šambránu lichoběžníkového tvaru s dole odsazenými uchy. Vlastní štít člení rámující lazény tak, že vzniká v jeho spodní části obdélník v němž jsou umístěna dvě obdélná vikýřová okénka a tympanon nad ním s jedním vikýřovým okénkem. Spodní část štítu je segmentově profilovaná. Vrchol štítu, paty lezénově vytvořeného horního tympanonu i vlastního štítu zdobí čučky.