dům

Měšťanský dům čp. 103 s hospodářským zázemím se nachází na území městské památkové zóny Blatná a je situován v řadové zástavbě na náměstí Míru. Vstupní průčelí domu je orientováno do náměstí, k JZ. Kolmo na dům je napojeno obdélné hospodářské stavení – stáje a dvůr na SV uzavírá obdélná stodola s maštalí v přízemí a s obytným podkrovím. Na maštal na SV straně navazuje přízemní obytný přístavek, který je dispozičně propojen s maštalí, ale není předmětem památkové ochrany a nachází se na nechráněném pozemku st.parc.č. 84. Na východní straně mezi stodolou a sousedním hospodářským objektem patřící čp.104 je ohradní zeď s brankou, která uzavírá dvůr na východě. U ohradní zdi je situován přístavek s pultovou střechou. Ohradní zeď s bránou a přístavek s pultovou střechou nejsou předmětem památkové ochrany, ale leží na chráněném pozemku.