vlastní dům Josefa Kranze

Samostatně stojící jednopatrový rodinný dům kvadratického tvaru s rovnou střechou, založený na půdoryse příčně orientovaného obdélníka. Hladká průčelí jsou prolamována okenními a vstupními otvory různé velikosti. Podél uličního průčelí je umístěna úzká terasa se subtilním trubkovým zábradlím, přístupná po čtyřech schůdcích na každé straně. Přízemí je symetricky prolomeno dvěma velkými okny, k pravému z nichž se přimyká vstupní otvor s jednokřídlou dveřní výplní. Nad dveřmi je vyzdvižena zděná desková markýza, na kterou nad okny navazuje široká markýza z dřevěných trámů. Na úrovni prvního patra je zhruba v ose průčelí prolomeno malé obdélné okno. Pravou boční fasádu člení čtvercové okno při pravém dolním rohu a široké pásové okno v prvním patře, levou boční fasádu v přízemí čtvercové okno a v prvním patře příčně obdélné okno s trojdílnou výplní. Zahradní průčelí je na pravé straně pročleněno pravoúhlým arkýřem, neseným na čtyřech sloupcích, na jehož horní straně je umístěna terasa. Budova se nachází v zahrádce s drobnou předzahrádkou.