dům

Měšťanský dům čp. 207 se nachází ve městě Blatná na území městské památkové zóny,na nám. Míru. Do náměstí je dům orientován vstupním průčelím, které je orientováno k SV. Areál měšťanského domu je tvořen hlavní budovou, na kterou na východní straně navazuje dvorní patrové křídlo na obdélném půdorysu. Hlavní budova i navazující dvorní křídlo mají v přízemí klenuté prostory a v patře jsou plochostropé i klenuté prostory. Na západní straně dvora se nachází přízemní hospodářské křídlo zastřešené pultovou střechou. Hospodářské křídlo je tvořeno kolnou a stájemi. V zadní části nepravidelného dvora jsou situovány drobné objekty - kolny a garáže, které jsou bez památkové ochrany. Dvůr není na jižní straně ohraničen a volně přechází v zahradu, která již není součástí kulturní památky. Zahrada bez památkové ochrany je tvořena terasovitými plochami spojenými vyrovnávacími kamennými schodišti. V přední části zahrady se nachází oválný bazének.