vila

Základní prostorové kompoziční řešení vlastního dvoupodlažního objektu vily využívá pravoúhlého průniku dvojice patrových hranolových hmot, z nichž delší strana domu je položena průčelím po vrstevnici směrem k jihu, kratší vnitřní křídlo pak směřuje kolmo ke svahu na sever; na jihovýchodním nároží, v místech průniku obou křídel je objekt v 1. nadzemním podlaží výrazně akcentován blokovým hmotovým předsazením prostorem loggie s terasou v horní části. Nejspodnější část objektu člení průběžný kamenný sokl, tvořený hrubě bosovanými bloky překrytými hladkým svrchním překladem. Tektonicky tento sokl doplňuje předsazená střešní římsa se stylizovanými vnitřními metopami. Prostor mezi těmito oběma horizontálami tvoří hladké zdivo s vnějšími zelenými fasádami, kde jsou zdůrazněny pouze tektonické plochy okenních a vstupních šambrán (spišský travertin a hořický pískovec) s pravoúhle opracovanými vnějšími plochami.