městský dům

Zděný omítaný dvoupatrový řadový dům na půdorysu šířkově položeného obdélníku. Průčelí domu má bohatě členěnou novorenesanční fasádu. Krajní a střední osu sedmiosého průčelí člení mělké rizality. Přízemí pokrývá omítková bosáž, v ose umístěn polokruhem zaklenutý vchod uzavřený původními dveřmi. Plochu obou pater vertikálně člení řada kanelovaných pilastrů s korintskými hlavicemi. Balkón nad vstupem nesou dvě dvojice krakorců, zábradlí tvoří kuželky. Kuželky vyplňují celou plochu parapetů oken 1. patra. Balkónky jsou umístěny i v krajních rizalitech 1. patra – vstup na ně rámuje edikula, tvořená kanelovanými polosloupy s ionizujícími hlavicemi, nesoucími trojúhelný štít. Ve střední rizalitu 2. patra vysazen na krakorcích balkónek s mřížovým zábradlím. Parapety oken 2. patra mezi rizality vyplňují dva pásy sgrafit tvořené rostlinnými rozvilinami. Hlavní římsa nesená konzolami je podtažena pásem festonů, zubořezu a vejcovce. Na průčelní budovu navazuje hloubkové pravé dvorní křídlo, průčelím obrácené do poměrně rozlehlého dvora. Dvorní fasády hlavní budovy i křídla jsou jednoduché bez členění. Vstup do dvora z domovní chodby zaklenut stlačeným obloukem, jeho hlavní klenák použit z původního zbořeného domu – na něm motiv Božího oka s letopočtem 1747. Na jižní straně parcely probíhá na hranici s ppč. 327 (dům čp. 328, Kopeckého sady) úsek městské hradební zdi - omítaná dvorní zeď má na severní straně šikmý ubíhající líc se stopami cimbuří, odkrytého při poslední opravě na základě průzkumu Ing. arch. A. Macháčka. Na severní stranu zdi je druhotně osazený renesanční portál s půlkruhovou archivoltou, s rolverkovou kartuší ve vrcholu a kruhovými terčíky s plastickými hlavičkami po stranách, datovaný ve cviklech rokem 1577; portál pochází z domu čp. 262. Jižní strana zdi je kryta popínavou vegetací.