městský dům

Zděný omítaný třípatrový činžovní dům s pětiosým hlavním průčelím s eklektickosecesní fasádou ukončenou vysokým vykrajovaným štítem. V ose průčelí hlavní vstup, nad ním v úrovni 1. a 2. patra trojboký arkýř s mírně konkávně probranými boky, nad arkýřem je umístěn balkon. Po stranách arkýře v 1. patře probíhá po celé šířce domu balkon s kovanou mříží. Okna obdélná, v krajních osách sdružená, v šambránách. Okna 1. patra v rovnými nadokenními římsami s maskarony, sdružená okna 2. patra mají společné frontony se secesními štukovými dekorem, ukončené prolamovanou římsou. Pod okny 2. patra parapetní pás s jemnou štukovou výzdobou. Vstup na balkon v ose 3. patra, zaklenutý polokruhem, má bohatě řešenou suprafenestru s dvojicí andílků po stranách a hlavičkou ve vrcholu. Nad ním je hlavní římsa vypjatá do trojúhelníku. Vysoký segmentem zakončený, po stranách vykrajovaný štít má v ose umístěno kasulové okno, rámované pilastry.