stodola

Zděná omítaná stavba na obdélném půdorysu, ze dvora přízemní, z průčelí a ze severu se jeví vzhledem ke svažitosti terénu jako patrová. Zdivo z lomového kamene, střecha sedlová (tašky). Ze dvora trojice symetrických půlkruhových vjezdů s vrcholovými klenáky, patkami a archivoltou s probranými rohy, vrata dřevěná s kovanými závěsy. Okna ležatá v kamenných ostěních (některá s uchy), v severní části objektu (čp.100) nově vložena obdélná okna. Vnější fasády jednopatrové. Ve štítovém průčelí rámovaném lisénami v přízemí trojice obdélných vstupů (prostřední slepý), v patře trojice obdélných oken ve stuhových šambránách s uchy, ve štítě půlkruhové větrací okno a dvojice obdélných oken. Vnější severní fasáda s ležatými okénky v kamenných ostěních s uchy; při ní novodobý přístavek. Korunní římsa profilovaná.