dům

Dvoupatrový nárožní dům, střecha tvořená dvěmi navzájem kolmými pultovými střechami. Objekt je podsklepený. Dům zaujímá celou parcelu. Dvoupatrový rohový dům mezi Velkým a Kostelním náměstím. Západní průčelí v patrech čtyřosé, v přízemí předložený novodobý zděný portikus na jižní straně se vstupem do domu, na severní vstup do prodejny. Oba vstupu mají rovné nadpraží. Dveře dřevěné dvoukřídlé, domovní z 2/3 prosklené , do obchodu ze 3. Oboje s nadsvětlíkem, s vyřezávanou klapačkou a motivem trojúhelného frontonu nad prosklením. Mezi vstupy dvojdílný novodobý výkladec, s rovným nadpražím. Vysoké, po obvodě předsazené nadpraží zasahuje až do výše parapetu oken 1.patra, kde přes něj přechází parapetní římsa obíhající celý objekt. Úprava pochází z první poloviny 20. století. Okna v patře dvoukřídlá dvojitá s dělením vloženou příčkou v horní třetině. Okna lemována plochými šambránami navazujícími na parapetní římsu. Druhé patro odděluje profilovaná kordonová římsa, která byla v minulosti patrně hlavní podstřešní římsou. Tomu nasvědčují i okna 2.patra nasazená velmi nízko na tuto římsu. Okna druhého patra stejného provedení jako v prvním patře. Severní průčelí v patrech tříosé, upraveno obdobně jako západní s tím rozdílem, že představené nadpraží portiku na okrajích půdorysně zaobleno, a v souvislosti s nedávnou úpravou vstupu do prodejny zrušen východní pilířek mezi vstupem a výkladcem. Střecha dvě na sebe kolmé pultové střechy s okapy při severním a západním průčelí.