sýpka, brána a ohradní zeď venkovské usedlosti

1/ sýpka Roubená obdélná stavba krytá sedlovou střechou s pálenou taškou. Vstup v dřevěném ostění je na štítové straně. Prkenné dveře jsou pobité plechem. Nad vstupem malá pultová stříška s bobrovkami. Ve štítu protilehlého průčelí malé větrací okénko. Roubenka je s kolíčky a lepenicí. Původně byla k bočnímu průčelí, pod společnou střechou, přilepena malá dřevěná kůlnička. V současné době odstraněna. 2/ brána Směrem do návsi obrácena obdélná brána s polokruhovým zaklenutým otvorem vjezdu, lemovaným plochým štukovým pásem s rustikou. Vjezd je uzavřen novodobými plechovými vraty, v horní části s mříží sestavenou paprsčitě. Brána je shora ukončena trojúhelníkovým štítem krytým taškami, uprostřed štítu drobná oválná kartuš. Na rozích a vrcholu štítu jsou kamenné čučky. V dolní části brány při vjezdu jsou kamenné odrazníky. 3/ ohradní zeď Na obou stranách brány plynule navazuje nižší omítaná ohradní zeď, krytá do návsi spádovanou pultovou stříškou (krytina plech).