venkovská usedlost

Areál venkovské usedlosti z počátku 19. století je umístěn na západní straně návsi. Byl tvořen zděnou bránou a vpravo od ní v hloubce dvora situovaným obytným domem. Hospodářské objekty usedlosti - chlévy navazující na obytné stavení, a stodola v zadní části dvora - jsou dochovány torzálně (obvodové zdivo). Proti obytnému stavení na levé straně usedlosti stál samostatný špýchárek, který byl v minulosti demolován. Po roce 2022 bylo obytné stavení vyklizeno a následně neodborně rozebráno (odstraněny roubené stěny, krov a černá kuchyně). Roubená chalupa jako stavební památka tak z větší části zanikla, brána je dochována jen torzálně. Podstata kulturní památky nevratně zanikla bez provedení předchozí dokumentace.